Här nedan presenterar vi Hälsa-resans programpunkter & profiler. Kryssningen kommer att bjuda på ett smörgåsbord av olika föreläsningar, workshops och träningspass. Programpunkter och föreläsare kommer upp allt eftersom.

Vill du vara säker på att inte missa något? Anmäl dig till Hälsas Nyhetsbrev här>>

Föreläsare 2019

Den antiinflammatoriska resan mot ett bättre jag

Maria Borelius

Forskningen kring inflammation stormar fram över världen och Maria Borelius har fortsatt följa forskare och gurus tätt i hälarna för att lägga det spännande pusslet hur vi når ett friskare och bättre jag.

Vilka är tipsen för att få till en antiinflammatorisk livsstil i vardagen? Vilka utmaningar har Maria själv stått inför och vilka har varit hennes genvägar och knep? Det handlar om mat och träning men också om förundran och skönhet, naturen, solnedgångar, Sjundedagsadventisternas långlevnadsfilosofi, blå zoner och 2000 år gamla indiska hälsokurer. Det bästa från alla världar blir en helhet till ett antiinflammatoriskt liv!

Hälsas egna läkarexpert

David Stenholtz

Hormonell Obalans

Zarah Öberg

Zarahs föreläsning handlar om hur hormonell obalans uppstår, vanliga obalanser och dess symtombild, hur dessa korrigeras och vad som är viktigt att förändra i den egna livsstilen för att uppnå en bra balans

Zarah Öberg är naturläkare SNLF, kostrådgivare, hälsopedagog, näringsterapeut och har många års medicinsk högskole- och universitetsutbildning. Hon driver den egna hälsosajten www.zarahssida.se och är en av landets mest anlitade terapeuter inom hormonell obalans.

Medicinsk yoga och mindfulness som daglig rutin

Sara Emilionie

Sara Emilionie, yogaterapeut och andningsexpert berättar hur du kan göra medicinsk yoga och mindfulness till en enkel vardagsrutin! Sara guidar dig genom två olika program som alla kan utföra. Ett kortare vardagsprogram för dig ”i farten” och ett längre yogapass för dig som vill gå på djupet med medicinsk yoga.

Hitta livskraften med ayurveda

Helena E. Källgren

Vill du hitta din inre superkraft?

Låt ayurvedans 5000 år gamla visdomar bli verktygslådan som hjälper dig!

Den här föreläsningen handlar om dig, om att se dina förutsättningar och kvaliteter, och om att lära dig att använda de verktyg som du behöver för att leva i linje med din unika inre kompass – det är där du har din styrka. I den här föreläsningen får du bland annat tio konkreta ayurvediska tips, verktyg, för att hitta livsenergi.

Helena E. Källgren är journalist och ayurvedisk hälsocoach som studerat för dr Sangeeta Balaprakash samt vid Kerala Ayurveda Academy.

HÅLLBAR MÄNNISKA – ta hand om dig själv och planeten samtidigt

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Vi möts dagligen av klimathot, nyheter om plast i haven och om skövling av regnskog. Samtidigt brottas vi med att få ihop våra liv med arbete, familj och träning. Hur planeten och vi mår hänger ihop. Om vi inte stannar upp och reflekterar riskerar vi att inte få ihop våra liv med våra värderingar och vi blir inte lika hållbara människor som vi vill och kan vara.

Omställningen till ett hållbart samhälle är tack och lov redan i full gång: Förnybar energi ökar bortom alla prognoser, aktivister påverkar företag och politiker och fler och fler människor väljer en grönare livsstil. Men massor återstår att göra och vi har bråttom, så vi behöver hjälpas åt. För att hitta kraften och fokuset kan vi ta hjälp av tekniker från yogan.

Catarina Rolfsdotter-Jansson är föreläsare, moderator, författare och yogainstruktör. Hon har jobbat åt bland annat WWF, Regeringskansliet, EU-kommissionen, stora svenska företag och föreläser internationellt om hållbarhet.

Meditativ huvudmassage

Kristin Bomansson

Kom, upplev och lär dig en mjuk och mycket behaglig huvudmassage som du sedan kan ge till familj och vänner. Massagen befrämjar frisättningen av lugn och rohormonet oxytocin och hjälper dig att stanna upp, stilla dina tankar och komma djupare i kontakt med dig själv och din egen livskraft.
Avstressande och meditativt. Passar alla åldrar.

Kristin Bomanson är lärutbildad i London i The Metamorphic Technique som är grunden till Meditativ huvudmassage. Bland hennes samarbetspartners finns Svenska kyrkan och Axelsons Gymnastiska Institut. Kristin är även Rosenterapeut.

Kraften kommer inifrån

Helena Önneby

Helena fick sin första diagnos vid 12 års ålder. Under åren fram till 30 fick hon ytterligare 5 diagnoser och läkarna började kalla henne ”autoimmun”. Under våren 2012 förvärrades läget och hon började bli desperat utan mycket hopp för framtiden. Hon förstod att det fanns ett samband mellan sjukdomarna och började själv ställa frågan ”Varför?”

”Kraften kommer inifrån” är Helenas berättelse om resan mot läkning och en fantastisk livskvalitet, i både kropp, själ och sinne. Hon kommer även att dela med sig av kraftfulla verktyg för att du själv ska kunna sätta dig i förarsätet för ditt liv och hitta din väg till läkning, vad det än betyder för dig.

Ansiktets subtila kroppsspråk

Eva-Marie Janelo

Under någon tiondels sekund uppfattar vårt undermedvetna vad den andra parten omedvetet säger via sin ansiktsmimik. Det kan vara en snabb liten rörelse i ena ögonbrynet. Eller kanske en liten linje i ena mungipan som försvinner lika snabbt som den dök upp. Ett ansikte kan utstråla många olika uttryck. Budskapet som uttalas i ord stämmer kanske inte alls överens med vad ögat uppfattar. Hur tolkar vårt undermedvetna denna språkkrock?

I kina har man under flera tusen år, från generation till generation, fört kunskapen om att tyda ansikten vidare i slutna släktled. Kunskapen har där använts inom flera områden – inom medicinen, personlig utveckling och i affärslivet.

Genom att ersätta den omedvetna tolkningen av ett ansiktes signaler till en medveten kunskap om vad detta faktiskt betyder kan din kommunikation lyftas upp till en helt ny nivå!

Övriga programpunkter

Klangmeditationer

Annika Lynton

Kom och lägg dig ner och låt tonerna från de Tibetanska klang- och kristallskålarna med Gongen leda dig till djup avslappning och energigivande återhämtning.

Klangerna och vibrationerna från dessa skålar hjälper till att lösa upp stress och blockeringar samtidigt som de skapar harmoni och balans både på det fysiska, mentala och emotionella planet.