Här nedan presenterar vi Hälsa-resans programpunkter & profiler. Kryssningen kommer att bjuda på ett smörgåsbord av olika föreläsningar, workshops och träningspass. Programpunkter och föreläsare kommer upp allt eftersom.

Vill du vara säker på att inte missa något? Anmäl dig till Hälsas Nyhetsbrev här>>

Föreläsare 2018

The natural me och dans

Tony Irving

Tony Irving berättar om sin resa från en utseendefixerad dansvärld till en hållbar livsstil med ekologisk mat och hudvård. Tony ger hudvårdstips och pratar om hur han tillsammans med Rosenserien tagit fram en hudvårdsserie och självklart så ger han oss en härlig danslektion!

Är socker verkligen beroendeframkallande ?

Bitten Jonsson

Allt fler läkare och forskare varnar för sockrets skadliga effekt på hjärta och kärl, och anger det som orsaken till västvärldens exploderande fetmaepidemi. Men trots att de flesta nu vet att socker är skadligt för oss ökar försäljningen år efter år!

Råd som ges i dag är ofta felaktiga och bygger på okunskap och ger exakt samma råd till alla grupper. De vet inget om skillnaden mellan ett socialt bruk, ett skadligt bruk eller ett beroende.

Hur påverkas vår hjärna och vår kropp av allt ”socker” idag? Om nu processad föda är så farligt varför finns det överallt hela tiden? Kan socker vara en inkörsport till andra utlopp i beroendesjukdomen som t.ex. alkohol, spel och opiater? Vad säger forskningen, är socker en psykoaktiv drog?

Här får du svaren och djupa insikter i hur man särskiljer de tre grupperna samt de olika verktyg man använder för att förbättra hälsan.

Bitten Jonsson är sjuksköterskan som blev SockerBitten med svenskarna och författare till Sockerbomben 3.0. Hon utbildar hon nästa generation sockerberoendeterapeuter och handleder yrkespersoner i Holistisk Addiction Medicin i Sverige och Internationellt.

TA MAKTEN ÖVER DINA HORMONER!

Mia Lundin, Specialistsjuksköterska

Författaren till den banbrytande boken Kaos i kvinnohjärnan, föreläser om hur hormonerna styr vårt beteende och humör – och hur vi kan ta tillbaka kontrollen.
Hon har i sin roll som specialistsjuksköterska och barnmorska de senaste 25 åren behandlat tusentals kvinnor med hormonella rubbningar, pms och klimateriebesvär och på nära håll sett hur balansen kan återställas med en kombination av bioidentiska hormoner och kosttillskott.

Ralf Sundberg

Läkare, Docent

Möt en av författarna till Inflammation – roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka.

Ralf Sundberg växte upp i Bodafors på Småländska höglandet där frisksportarrörelsen var stark. Efter läkarexamen och specialistutbildning forskade han på 80-talet i Lund med Stig Bengmark. Därefter var han forskare och kliniskt verksam vid två amerikanska universitet samt vid Karolinska och Uppsala universitetssjukhusen . De senare åren har han forskat kring blodfetter och diabetes och skrivit artiklar i ledande medicinska tidskrifter samt böcker kring dessa frågor. Han är även känd från radio och Tv.

Oxytocin

Sömn, Stress, Alkohol

Sven Stigart
Behandlingsansvarig, Alkojol & Drogterapeut, Systematisk familjeterapeut och Recovery Coach

Sven Stigart har en lång och gedigen erfarenhet inom beroendebehandling. I 20 år har han varit verksam inom såväl öppenvård samt slutenvården. Ser hela människan och jobbar utifrån ett holistiskt perspektiv då konsekvenserna drabbar människan inom de flesta områden i den hjälpsökandes liv. Ledordet för sven är att göra skillnad.

Stressens fasor

Sara Burlin Pellbäck

Nutidsmänniskan kan inte undvika stress. Vi lever i ett flöde av intryck och krav som kan vara skadligt för oss. Ibland så skadligt att vi blir sjuka och utmattade. Föreläsningen tar upp hur du kan navigera i vardagsstressen, ta tag i rodret och styra din situation bort från stressfällorna, att skilja mellan inre och yttre krav och hitta öarna som ger återhämtning.
Sara Burlin Pellbäck är psykolog och psykoterapeut med stress och utmattning som inriktning. Hon är författare till boken ”Lär dig säga jag och nej” om stresshantering för kvinnor. Hon har arbetat som chef inom vården i tio år och har både individ -och miljöperspektivet på stress.

rätt mat för just DIG?

Victoria Carinci & Lotta Lagerqvist

Lotta och Victoria kommer prata om matens fantastiska påverkan på vår hälsa. Det är maten du äter som bokstavligen bygger din kropp, dina tankar, känslor och din energinivå. När man tänker på det så, så förstår man hur otroligt viktigt det är med vilken sorts bränsle du ger din kropp.

Men med alla olika rön och rubriker… Vad är rätt mat för just DIG?

Vi kommer att berätta om Clean Reset som är en effektiv metod som du kan använda för att prova ut en individuell, antiinflammatorisk kost – unik för just dig. Med rätt mat för just din kropp så kommer du att stötta din hälsa och läkning på både kort och lång sikt.

Lär dig om din tarmflora

Ellinor Ladenberg

Forskningen inom mikrobiomet och vår tarmflora är inne i ett mycket spännande skede och det kommer hela tiden nya studier som kopplar ihop vår tarmflora med autoimmuna sjukdomar, hjärt-och kärlproblematik, hudproblem, kognitiva nedsättningar m m. Hur kan du göra för att maxa ditt eget mikrobiom, rensa bort skadliga bakterier och svamp och få en kickstart i samband med att du stöttar ditt mikrobiom? Behöver man använda probiotika eller räcker det med prebiotika och måste man egentligen äta probiotika efter antibiotikakur?

Från obotligt sjuk till frisk

Lisette Therner

Möt författaren till boken ”Inte mindre än frisk” och hennes väg att återskapa full hälsa på naturlig väg. Lisette delar frikostigt med sig av sin resa, de avgörande vändpunkterna under vägen till målet: att bli helt frisk från en allmänt ansedd obotlig sjukdom. Ur sin erfarenhet, kunskap och intuition om hälsoförändring har hon skapat en hälsomodell för cellhälsa och kraft och här delar hon med sig av kraftfulla grundläggande principer för att återskapa hälsa på alla plan.

bjud in raw food i ditt liv

Erica Palmcrantz Aziz

Erica föreläser om hur ALLA kan bjuda in raw food i sitt liv på det sätt som passar bäst för dig, för mer energi, vitalitet och glädje!
Raw food är livsstilen där maten är maximerad med näring och livskraft.Kom och lyssna på hur du kan få nycklar till hur du kan äta mer raw food och känna en stor skillnad utan att det behöver vara krångligt på något sätt.
I 13 år har Erica levt med raw food och hon har en stor verktygslåda att dela med sig sina bästa tips ifrån. Under dessa år har Erica publicerat 10 böcker både i Sverige och internationellt, drivit en produktlinje med superfoods, grundat utbildningen Raw Life Education och arrangerat workshops, föreläsningar och retreats med raw food som fokus.

vikten av att vara snäll

Daniel Mendoza

Kan små enkla kärleksfulla gester hjälpa oss att välja annan riktning med våra liv och hjälpa oss att må bra oavsett svårigheter vi möter? Är dags- och kvällstidningar bild av världen den rätta eller finns det en annan sanning? Genom att berätta om sin mycket mörka historia och de val han gjort för att bli fri från sitt arv och för att inte fastna i det negativa bruset, för att inte fastna i hat och vrede, vill Daniel Mendoza, grundare av Good News Magazine och författare till Den Enda, hjälpa dig att bli fri från problem och arv som inte är dina att bära. Välkommen till en föreläsning om vikten av att vara snäll.

Nystart i livet med ayurveda

Tia Jumbe
Gör en nystart i livet med hjälp av ayurveda – och får tillgång till mer energi, kärlek och en starkare hälsa! Ayurveda handlar om att vårda livet, att stärka vår inneboende harmoni och balans för ett långt och friskt liv. På den här föreläsningen får du veta hur du gör.

Ayurveda utgår från de tre doshorna vata, pitta och kapha. När dessa kommer i obalans påverkas vårt allmäntillstånd. Stress, mat, motion, återhämtning och vila påverkar hälsobalansen, liksom relationer, livsstilsrutiner och årstidsskiftningar. Obalanser som får vara en längre tid manifesteras i ohälsa.

Du får lära dig grunderna i ayurveda, kunskap om hur du själv steg för steg kan göra en nystart till ett friskare och längre liv. Du får veta varför det enligt ayurveda är så viktigt att följa sitt hjärta, och hur du kan utveckla en andlig praktik för mer lycka och harmoni i livet.

Crash course i hur du styr din hjärna mot fenomenal framgång

Karin Tyden

Vill du ha bättre självförtroende?
Vill du få saker gjorda?
Vill du bli av med dåliga vanor?
Vill du våga mer?

Karin Tydén, en av Europas bästa Mind Hackers som jobbat med tusentals klienter över hela världen, hjälper dig att förstå hur ditt undermedvetna fungerar och hur du bryter gamla mönster för att accelerera din personliga utveckling. Du kan skapa bättre självförtroende och mer action i ditt liv direkt efter föreläsningen.

Frisk hud hela livet

Susanne Hovenäs

Hälsas skönhetsredaktör Susanne Hovenäs är expert på ren skönhet. Hör henne berätta varför du ska välja naturlig hudvård och hur både maten du äter och din livsstil påverkar huden!

DRIVKRAFT OCH MOTIVATION TILL FÖRÄNDRING

Susanne Dalsätt

Inspiratören och motivatören Susanne har genom sina föreläsningar hjälpt tusentals att hitta drivkraft och motivation till förändring.
På ett underhållande och ärligt sätt delar hon med sig av sin egen resa från överviktig sockerberoende soffpotatis till ett liv med hållbar hälsa i fokus.
Hur gör man för för att hitta rätt i djungeln av kostråd och kraft till hållbara hälsovanor som håller livet ut? Susanne ger dig med mängder med värdefulla verktyg, en hel del ahaupplevelser och flera goda råd om både mat, motion och kanske det viktigaste av allt motivation.

Daglig balans med Mindfulness och Medicinsk Yoga

Sara Emilione

Välkommen till en föreläsning som syftar till att ge dig enkla, effektiva verktyg för att skapa balans- varje dag.

Träffa Sara Emilionie, yogaterapeut, mindfulnessinstruktör och grundare av metoden MIMY (Mindfulness & Medicinsk Yoga) som kommer att guida dig igenom mjuka och djupverkande övningar och berätta hur du med hjälp av enkla tekniker kan påverka bl.a blodtryck, upplevelse av stress, oro, ångest, sömn och höja din glädje och lust i vardagen.

Sara kommer även berätta om Hälsas andningskurs som du kan läsa mer om och boka på tidningenhalsa.se/andningskurs

Maximal hälsa med rätt näring

Martin Brunnberg

Hur kan du med enkla medel maximera dina förutsättningar för en optimal hälsa?
Vilka näringsämnen löper vi risk att få brist på? Vilka bör vi fokusera lite mer på och vilka kräver mindre uppmärksamhet? Vad innebär det konkret på min tallrik? Dessa och många fler frågor besvaras under denna föreläsning.

Martin Brunnberg är näringsfysiolog och jobbar som utbildningsansvarig på Svenska Näringsakademin och har mångårig erfarenhet från kostrådgivning och utbildning inom näringslära.

–HUR UPPNÅ ÄKTA AVSLAPPNING?

Fan Xiulan

En föreläsning dedikerad till hur vi med den kinesiska vägen till hälsa effektivt motverkar stress, mängder av praktiska tips och råd förmedlas av Fan Xiulan en mästare som skapat och skapar högeffektiva metoder för inre välmående genom livet.

Grandmaster Fan Xiulan guidar oss utifrån egen erfarenhet, till en djupare förståelse för hur vi kan nå medveten kontakt med vår så subtila inre värld, som kan ge oss alla svar vi behöver för att leva ett självförverkligande liv. Enkla praktiska metoder, djup meditation och berättelser från hennes eget liv med många möten med andra mästare.

Övriga programpunkter

Klangmeditationer

Annika Lynton

Kom och lägg dig ner och låt tonerna från de Tibetanska Klang och Kristallskålarna med Gongen
leda dig till djup avslappning och energigivande återhämtning.
Klangerna och vibrationerna från dessa skålar hjälper till att lösa upp stress och blockeringar
samtidigt som de skapar harmoni och balans både på det fysiska, mentala och emotionella planet.
Läs mer; www.aurorastarlight.com

Yoga med Helen och Anandh Pillay

.
Helen och Anandh är utbildade lärare i Hatha yoga, en fysisk yogaform som stärker dig och gör dig smidigare. Andningen i kombination med fysiska och kontrollerade yogapositioner ger avslappning men också återhämtning. Det är därför du mår så bra efter att ha yogat!

På Hälsa-resan kommer Helen och Anandh att guida dig i yogapass som passar alla.

SkrattYoga dig i balans!

Tanja Dyredand

Ha ha, ja det går utmärkt att skratta dig till inre och yttre balans. Följ med på ett bubblande återhämtande skrattyogapass med Tanja Dyredand. Här kan alla vara med! Det är otvunget, okomplicerat och glädjefyllt. Minskad stress, ökad kreativitet och livsglädje får du på köpet. Passet som baseras på metoden ’Laugh for no Reason’ avslutas med avslappnande guidad mikromeditation.
Tanja Dyredand gick själv in i väggen för några år sedan efter mångårig stress. Yoga, meditation och mycket skratt blev hennes väg tillbaka. När hon blev starkare bestämde hon sig för utbilda om sig. Idag är hon skrattyogainstruktör och cert. yogalärare och mindfulness coach, med en livsmission att inspirera andra till att hitta mer återhämtning och skratt i vardagen. Läs mer på www.stressaav.nu

Shirley Clamp

På Torsdagskvällen får vi njuta av Shirley Clamp och hennes show “God Kväll mitt namn är Shirley Clamp”

Funktionell träning

Elsa Boqvist

Elsa Boqvist arbetar sedan tre år tillbaka på Rosa Skrot som Träningsansvarig, PT och Gruppträningsintruktör. Hon har arbetat med över hundra kvinnor och arbetar aktivt med ett stort antal kunder i åldrarna 19år till 74år.
Genom sin kunskap, sitt anatominörderi, sin lyhördhet och professionalism är Elsa en mycket omyckt PT. Elsa kommer att bjuda er på rolig, utmanade och skonsam kroppsviktsträning, som definitivt ger rörelseglädje! Ett utmärkt komplement till båda yoga och pilates. Vi på Rosa Skrot lägger stor vikt vid att alla skall kunna delta och hjälper alltid till med att anpassa övningarna till dig, det skall vara svettigt och jobbigt men aldrig göra ont.

Ps. Ta gärna med dig Yogamattan!

ZUMBA JOY STOCKHOLM

Emma Ekstedt & Ana Roman

Med utbildningar i grunden och passion för dans och träning älskar vi, Zumba Joy Stockholm, att inspirera och dela med oss av denna glädje till andra på Zumbapass, där vi alla tränar konditionen, flexibilitet i rörelser och belastar leder och muskler så vi blir starkare i vardagen. Endorfiner frisätts och vi känner oss piggare efteråt. Zumba är en fitnessform för Alla med enkla koreografier till olika latino- och världsrytmer. Det handlar om säker träning, man tränar även koordination och får hjärnjympa på köpet och det sprids mycket glad energi i zumbaklasser och det ger en helhetsupplevelse för välmåendet. Inga förkunskaper krävs.